“Donderdag Veggiedag”  moedigt Nijmegenaren aan minimaal één dag in de week lekker vegetarisch of veganistisch te eten. Op deze manier kan zowel de individuele als de gemeentelijke ecologische voetafdruk verkleind worden en zo bijdragen aan de Nijmeegse ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn.
Donderdag Veggiedag’ is in 2009 in Gent, België, gestart door EVA en vindt al in meerdere Europese steden navolging. Nijmegen haakt als eerste Nederlandse gemeente aan bij dit Belgische initiatief!
Dit is een samenwerking tussen Milieucentrum De Broeikas, Vegan Friendly Nijmegen en Transition Town Nijmegen.

Waarom

We houden allemaal van lekker eten. Het liefst doen we dat met zo min mogelijk belasting voor het milieu. Plantaardige producten hebben een veel kleinere ecologische voetafdruk dan dierlijke varianten, brengen gezondheidsvoordelen met zich mee en zijn beter voor dierenwelzijn. Redenen voor ons om jou te verleiden eens heerlijk vegetarisch of veganistisch te eten.

Plantaardige voeding eten verrijkt je leven. Je leert meer smaken kennen. Ook leer je hierdoor andere mensen kennen en kan je je laten inspireren door hun tips en tricks.

Op deze kaart (volgt binnenkort) zie je waar je elke donderdag goed vegetarisch en/of veganistisch kan eten! Op de laatste donderdag van de maand kan je met ons mee-eten in een restaurant. Op de agendapagina zie je waar en wanneer. Ook zie je op deze kaart waar we al eerder aten. Inschrijven noodzakelijk in verband met reserveren.

Lees meer over:  verantwoord – eerlijk – dierenwelzijn –  gezond – lekker

Agenda

vrijdag, 1 mrt: 19:00 -20:30

donderdag, 28 mrt: 19:00 -20:30

donderdag, 25 apr: 19:00 -20:30

1 2 3

Eet je mee? Schrijf je dan even in in verband met reserveren. Klik op de titel, op de regel onder de datum.

Het laatste nieuws

Alle nieuws

20 december veganistisch kerstdiner

20 december veganistisch kerstdiner

Zoals elk jaar hebben we zelf ook dit jaar een vegetarisch kerstdiner. En dit jaar zelfs een veganistisch kerstdiner. We laten ons weer verrassen door de kok(s) van het restaurant van keuze en dit jaar is dat restaurant Bombarie aan de Burghardt van de Berghstraat....

Laatste nieuwsbrief

Alle nieuwsbrieven

Houd de agenda in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Translate »