Nogal wat mensen gaan met de kerstdagen uit eten. En veel restaurants bieden speciale kerstmenu’s aan. Traditioneel staat daar veel vlees bij. Wij hebben op een rij gezet waar je als vegetariër zoal terecht kan. We noemen alleen de restaurants met een speciaal vegetarisch aanbod. Voor de veganisten blijkt het allemaal een stuk lastiger. Aan het eind een aantal suggesties.

Weet jij een restaurant dat nog hier niet genoemd is, laat het ons dan weten! Dan vullen we de lijst aan. Nog niets gevonden? Kijk wat later nog eens een keer. Misschien hebben we nieuwe restaurants toegevoegd.

Bombarie biedt een 4 tot 6 gangen menu aan. Bij elke gang is er een vegetarische of één met vlees of vis. Je kunt dus steeds voor het vegetarische alternatief kiezen. De prijs variëert van €37,50 tot €49,50

De Pelgrim biedt ook een volwaardig vegetarisch kerstmenu. Opvallend is dat daar waar er bij een gang maar één gerecht is, er is gekozen voor een vegetarisch gerecht. Voor een volledig menu betaal je €38,95

De Goffertboerderij (oftewel Croy) biedt een viergangenmenu aan voor €34,95. Bij elke gang is er één vegetarisch alternatief (op soms 5 of 6 vleesgerechten). Op het eerste gezicht wat karig, maar bij andere restaurants valt er vaak ook niet zo veel te kiezen.

Hotel Van der Valk in Lent biedt dit jaar een volledig vegetarisch alternatief. Bij het hoofdgerecht zijn er twee keuzes en voor de rest van de gangen steeds één. De prijs loopt uiteen van €42,50 voor een viergangenmenu tot €59 voor een zesgangenmenu. Hier kan ook al op kerstavond (24-12) gegeten worden.

De Hemel werkt tijdens de kerstdagen met een buffet met een aantal vegetarische opties. Je betaalt €32,50. Het grand dessert is optioneel en dus (naar wij aannemen) niet in deze prijs opgenomen.

De Stadstuyn heeft geen echt kerstmenu, maar wel een speciale kerstkaart met in ieder geval twee vegetarische hoofdgerechten.

Veganisten

Zoals gezegd, we hebben geen speciaal veganistisch kerstmenu kunnen vinden. Of je moet op donderdag 20 december aansluiten bij Donderdag Veggiedag. Wij laten ons dan verrassen met speciaal veganistisch kerstmenu bij Bombarie (€29,50 exclusief drank).

Een aantal restaurants is wel open, maar heeft geen speciaal kerstmenu. Bij een aantal kun je als veganist terecht. We noemen hier Odessa, de Meesterproef,

Hotel Nimma heeft aangekondigd 2e kerstdag open te zijn en ook veganistische opties te hebben. Details zijn ons op dit moment nog niet bekend.