Kaart wordt geladen...

Adres
Slotemaker de Bruineweg 272, Nijmegen

Buurtrestaurant De Klokketoren !

Uit de nieuwsbrief van februari 2018: De voedselkringloop zichtbaar maken in de wijk
Van Tuin Tot Bord heet de organisatie en we spreken met Romilda. Sinds een jaar of drie beheren ze de tuin die direct achter wijkcentrum de Klokkentoren ligt. De groenten uit die tuin worden gebruikt om een maaltijd van te koken. Dat doen vrijwilligers uit de wijk. Ook een aantal mensen van Pluryn werkt mee. Bijvoorbeeld met mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Heel Nijmegen mag komen eten, maar er moet wel even worden aangemeld om te zorgen voor voldoende plaats!
Naast de Klokkentoren is Van Tuin Tot Bord ook actief in wijkcentrum ’t Hert in het Willemskwartier. Daar is de keuken en de groep wat groter. In het Willemskwartier wordt er op dinsdag gekookt.
De Klokkentoren werkt met een ervaren kok, die dit werk ook als vrijwilligster doet. Maar ook de mensen die koken hebben geregeld hun inbreng. Daardoor staat er iedere keer iets anders op tafel. Dat is uiteraard ook afhankelijk van de groenten die voorhanden zijn. Naast lokaal wordt er ook “van het seizoen” gegeten en dat is ook weer goed voor het milieu! Tenslotte: door dat iedereen kan aanschuiven worden de sociale contacten bevorderd.
Op de dag van dit interview doen staat er stamppot van witlof en pastinaak op het menu. Romilda zelf is zeer te spreken over de burgertjes die van tijd op het menu staan. Ze neigt overigens naar het veganisme en kan ook goed terecht bij van Tuin tot Bord.
Voor wie meer info: vantuintotbord


Verslag uit nieuwsbrief maart 2018 : Vegetarisch uit eten bij buurtrestaurant de Klokketoren
Dit keer hebben we met Vegetarische Donderdag Nijmegen in de Klokketoren gegeten. We schoven aan bij het initiatief van Tuin tot Bord. Een kok en twee stagiaires koken er, samen met buurtgenoten, iedere donderdag een vegetarische maaltijd.
In totaal trotseerden zo’n 16 mensen de bittere kou en de snijdende wind. Maar binnen was het warm en werden we vriendelijk ontvangen door de gastheer. De sneeuwklokjes op de mooi gedekte tafels waren een lust voor het oog.
De maaltijd, een driegangenmenu, paste perfect bij dit winterse weer. Na de wortel-pompoen soep met gebrande boter (voor een nootachtige smaak) werd een vegetarische jachtschotel geserveerd, rechtstreeks uit de oven dus gloeiend heet. In de schotel o.a. puree, prei en reepjes tempeh, er was ook zelfgemaakte appelmoes. Het toetje zorgde voor een nostalgisch noot: een heuse ouderwetse vla flip.
Het eten was lekker en het was er gezellig dus zeker een aanrader om er eens vaker te gaan eten.  • No events in this location