Kaart wordt geladen...

Adres
Berg en Dalseweg 33, Nijmegen

Café Trianon !

Uit de nieuwsbrief van september 2016: Een ongecompliceerd collectief café. Vroeger had je aan het Mariaplein De Cantine: een collectief café waar je goed kon lunchen. Het collectief dat het café beheerde had veel plannen, maar stuitte op de beperkingen van het pand. De bovenburen waren bijvoorbeeld niet altijd blij met het geproduceerde geluid. Toen in 2003 de gelegenheid kwam om het schuin tegenover gelegen café Trianon over te nemen werd die keuze dan ook gemaakt.
Natuurlijk vergde het nieuwe pand wel wat nieuwe investeringen. André was bereid die investeringen te doen en zo kreeg het collectief beheerde café toch een eigenaar. Een eigenaar die zo dicht mogelijk bij het collectieve beheer wil blijven. Al was het maar om dat het best bij zijn aard past. Met wel in het achterhoofd dat een eigenaar soms net iets andere belangen heeft dan het collectief.
En zo gaan wij tijdens een hittegolf in september naar Trianon om eens met André te praten. Al gauw sluit zijn vrouw Dianne aan, zij ontmoette elkaar ooit bij De Cantine.
En dan komt ook kok Werner en komt Wouter, die ook in de keuken werkt, en vervolgens kok Anne en tenslotte ook nog Rosanne, zij is verantwoordelijk voor de vegetarische inbreng in de keuken. Het keukenpersoneel blijkt een overleg te hebben, waarbij de nieuwe kaart wordt vastgesteld! En dus wordt ons interview meer een kringgesprek!
De keuken in overleg op het terras
De kaart bevat altijd 6 hoofdgerechten, waarvan er twee vegetarisch zijn. Rosanne, zelf vegetariër, is op dit moment degene die de vegetarische gerechten bedenkt, zoals de huisgemaakte vegaburgers die in september op de kaart staan. Of de Mexicaanse quesadillas (letterlijk: kaasdingetjes) van de maand daarvoor. En kijk niet raar op als er in de toekomst een Nepalees gerecht (daal bhat!) verschijnt, want die heeft ze ter plekke in Nepal zeer leren waarderen!
De andere koks eten ook vaker vegetarisch. Wouter is 9 maanden geleden zelfs vegetariër geworden. Hij zou geen dier kunnen slachten en wil het daarom ook niet opeten. Ook Werner eet meerdere keren per week geen vlees, waarbij ook het milieu wordt genoemd als reden. Iets dat natuurlijk ook van toepassing is op het publiek in Nijmegen oost. Want alleen al daarom staan er vegetarische gerechten op de kaart.
Tenslotte komt de vraag aan de orde of ‘vegetarisch vlees’ een goed alternatief is. Daar komen we natuurlijk niet uit. Werner vindt dat een restaurant daar zich niet aan zou moeten bezondigen. Anderen kunnen zich voorstellen dat mensen toch op zoek gaan naar de ‘bite van vlees’. En laat nou juist Werner degene zijn die ons tijdens het gesprek zo’n alternatief laat proeven!
Openingstijden en meer op Trianon Nijmegen.nl


Verslag: Gegeten bij Trianon. Met zessen schuiven we aan bij eetcafé Trianon. De keuze is beperkt met twee vegetarische gerechten. (Er zijn trouwens ook maar twee vlees- en twee visgerechten). Daar staat tegenover dat de gerechten huisgemaakt zijn. Het wordt tweemaal de huisgemaakte burger van linzen en kikkererwten met frites en vier maal een flensje met geitenkaas, noten, spinazie en bietensalade.
Beide gerechten zijn erg lekker en vullen goed. Er is in ieder geval nauwelijks behoefte aan een nagerecht. Met prijzen rond de €12,- is het allemaal ook goed betaalbaar. Een aanrader dus voor wie lekker buiten de deur wil eten, zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten!