Kaart wordt geladen...

Adres
Hertogstraat 1, Nijmegen

Credible !

Uit de nieuwsbrief van de Grruunn van november 2018: IN-CREDIBLE ETEN BIJ CREDIBLE
Enigszins verwarrend is het wel, een hotel dat Credible heet, maar in z’n webnaam ‘in-credible’ gebruikt. De woordgrap is eigenlijk intern ontstaan legt chef-kok Jeroen uit, die uiteindelijk dus een eigen leven is gaan leiden.
Jeroen is bij Credible steeds meer vertrouwd geraakt met vegetarische gerechten. Uiteraard kende hij er al een leuk aantal maar de laatste jaren is er echt steeds meer vraag naar. Onder het personeel zijn er ook nogal wat vegetariërs die dus ook geen vlees eten.
Een opmerkelijk verhaal gaat over een bijeenkomst met andere chef-koks uit oostelijk Brabant. Ze verkochten daar misschien vijf vegetarische gerechten per week. Er was er zelfs een die er twee euro meer vroeg voor een vegetarisch gerecht, terwijl vlees juist vaak het duurste deel van een gerecht is! Dat was toch wel heel anders dan de Nijmeegse situatie, waar 50% van de maaltijden vegetarisch is. Gasten van buiten Nijmegen zijn dan ook vaak positief verrast over het vleesloze aanbod. Waarvan de burger zelfs veganistisch is.
Kok Jeroen heeft een voorliefde voor de pompoen. Juist en vooral omdat deze zo veelzijdig is. Je kunt hem roosteren, grillen, bakken, je kunt er een curry van maken en de soep is natuurlijk bij bekend. Maar. met name bij jonegern, zijn alle vegetarische gerechten zijn in trek.
Tenslotte even gevraagd naar indrukwekkende muurschildering op de gevel. Het blijkt een project van de gemeente te zijn geweest om de stad aantrekkelijker te maken. Er zijn er in het centrum meer te vinden. Misschien een leuke speurtocht om ze allemaal te vinden! We zijn nu al enthousiast over ons bezoek, verderop deze maand. Normaal gaan we de laatste donderdag van de maand uit eten, maar omdat dat zou botsen met het Duurzaamheidscafé hebben we besloten donderdag 22 oktober al te gaan eten bij Credible. Iedereen die wil mag mee incredible eten bij Credible! (Foto: in-credible.nl)

https://www.in-credible.nl/