Kaart wordt geladen...

Adres
Goffertweg 17, Nijmegen

Croy Goffertboerderij* !

Is gesloten, sinds medio april 2019. Zie dit artikel in de Gelderlander

Uit de nieuwsbrief van mei 2017: Even ten noorden van Stiphout ligt het landgoed Croy. Dit landgoed is vernoemd naar het gelijknamige kasteel. Bij het landgoed horen acht hoeves, waarvan de eigenaren de handen ineen hebben geslagen om een aantal tradities weer in ere te herstellen. Daar hoort bijvoorbeeld ook een brouwerij bij, dat bier onder de merknaam Croy op de markt brengt.
In één van de hoeves is restaurant de Croyse Hoeve gevestigd. Een restaurant dat inmiddels 6 broertjes en zusjes heeft, waarvan er één is gevestigd in de Goffertboerderij. In alle restaurants worden zoveel mogelijk producten geserveerd die afkomstig zijn van het landgoed. Dat betekent in ieder geval dat men precies weet waar de producten vandaan komen.
Hoewel de producten geen keurmerk hebben is duidelijk dat ze met zorg worden geproduceerd en dat er bijvoorbeeld ook aandacht is voor dierenwelzijn. Er wordt gewerkt vanuit een historisch ambachtelijke achtergrond. Dat geldt ook voor de rassen die worden gehouden of geteeld. Wie bij de Goffertboerderij gaat eten krijgt dus ‘de smaak van Croy’ en dat is meteen ook het motto waarmee de 7 restaurants van deze miniketen zich presenteren. Het verhaal over het landgoed laat zien dat het geen loze kreet is. In de Goffertboerderij is inmiddels ook een winkeltje waar een aantal van deze producten te krijgen zijn. Het is alleen open tijdens de openingsuren van het restaurant.
De vegetariër kan goed terecht bij Croy. Het restaurant biedt een vegetarisch driegangenmenu voor minder dan € 20,–. Op maandag zelfs voor € 14,95.
Ook de veganist kan bij Croy terecht, maar Tom, de bedrijfsleider, raadt aan dat vooraf te melden. Het restaurant biedt al vanaf het begin, nu vijf jaar geleden, het vegetarische keuzemenu. Maar hij ziet het aandeel groeien. ‘Mensen zijn bewuster geworden en willen weten waar hun eten vandaan komt.’ Wellicht dat schandalen uit de afgelopen jaren er iets mee te maken hebben.’

Tom komt zelf uit een boerenfamilie en eet eigenlijk altijd vlees. Maar wellicht dat z’n vegetarische vriendin naar wat verandering in kan brengen.
Samen met de vriend(inn)en van Vegetarische Donderdag Nijmegen gaan we hier op donderdag 1 juni uit eten. Wil je met ons mee? Geef je dan op via een mailtje naar de afzender van deze nieuwsbrief!
Het menu en meer over de ‘Goffertboerderij’ vind je op desmaakvancroy.nl.


Verslag uit eten, juni 2017: Tijdens het begin van de meteorologische zomer namen we plaats op het terras van Croy voor een vegetarisch keuzemenu. Drie gangen voor €16,95.
De voorkeuren zijn verdeeld. Er wordt gekozen voor de vegetarische burger, de gevulde portobello (zie foto) en het groenten stoofpotje. De gerechten zien er prima uit en de bediening is zeer attent. We krijgen de menukaart opengeslagen op de pagina met vegetarische gerechten. Ook de smaak van is uitstekend, zodat iedereen voldaan naar huis gaat. Sommigen met nog een lekkere bak aardbeien uit het winkeltje om thuis te kunnen nagenieten. Zeker een bezoek waard!