Kaart wordt geladen...

Adres
Burchtstraat 126, Nijmegen

Crudo !

Uit de nieuwsbrief Grruunn van april 2019Crudo: PUUR EN ONBEWERKT
Italianen en Spanjaarden hebben doorgaans geen moeite te begrijpen waar het bij Crudo om draait. Crudo betekent in hun taal namelijk “puur en onbewerkt”. De term slaat vooral op de ingrediënten waar Crudo mee werkt: producten zonder toevoegingen. Bijvoorbeeld geen extra zoetstoffen of zout.
Het is er dan ook een walhalla voor mensen met diëten en die beginnen Crudo ook steeds meer te ontdekken.

We praten met eigenaresse Boetje die een koksopleiding volgde in California: het walhalla voor de plantaardige voeding. Met tegelijkertijd een interesse in gezondheid en duurzaamheid leverde dat uiteindelijk Crudo op. Duurzaamheid is een belangrijke pijler onder deze onderneming. Het is een proces dat voortdurend doorgaat en waarbij veel aspecten aan de orde komen. Vaak dingen die je in eerste instantie niet ziet.
Zoals de verf op waterbasis of de houten meubelen die volledig recyclebaar zijn. Wat meer in het oog springt het winkelgedeelte waar verpakkingen ontbreken. Klanten nemen hun eigen herbruikbare verpakkingen mee en dat scheelt een hoop plastic.

Uiteraard betekent het ook dat er gekozen wordt voor biologische producten. Men is voortdurend op zoek naar de lekkerste ingrediënten, die ook dierlijke producten kunnen vervangen.
En er zijn inmiddels komen mensen speciaal vanwege de plantaardige kaas. Gevraagd naar haar eigen favorieten moet Boetje toch flink nadenken. Niet omdat die er zo weinig zijn, maar omdat er zoveel zijn. En zoals bij ieder mens wisselt ook haar smaak wel eens. En zo komt er een heel rijtje: van de Jamu (een Balinese juice met o.a. gember, kurkuma en appel), de pizza verdura (of z’n scherpere variant de Siciliana), natuurlijk de Dutch Weedburger en ook een salade mag niet ontbreken.

Hiermee heb je meteen een aardig beeld hebben van wat je zou kunnen bestellen als je met ons mee gaat eten bij Crudo. Of als je eens op eigen gelegenheid wilt gaan, want tegenwoordig kun je ook op donderdag, vrijdag en zaterdagavond tot 21:00 bij Crudo terecht voor een volwaardige maaltijd. (Foto: happycow.net)

https://crudo.nl/