Kaart wordt geladen...

Adres
Franseplaats 1, Nijmegen

De Pelgrim !

De Pelgrim foodbar

Uit de nieuwsbrief van mei 2018:
Nog voor we ook maar een vraag hebben kunnen stellen, geeft Floyd al aan dat zijn uitgangspunt is dat ook vegetariërs als volwaardige gasten moeten worden gezien en er dus ook voldoende vegetarische gerechten op het menu moeten staan. Waarmee de toon direct is gezet. Want hij blijkt ook bekend met Nijmegen Green Capital en dat was zeker een aanleiding om bij het opzetten van De Pelgrim, foodbar, over duurzaamheid na te denken.
Floyd Schoenaker is eigenaar en chef kok van De Pelgrim, het nieuwe restaurant naast De Hemel (waarvan natuurlijk ook het bier wordt betrokken) in de Commanderie van St. Jan. Hij stamt uit een Wijchens horeca geslacht dat al eerder restaurants in Nijmegen runde. Met De Pelgrim is daar dus weer nieuw leven in geblazen.
Het vegetarisme beperkt zich trouwens niet tot het vegetarische deel van de menukaart. Ook bij de vlees en visgerechten wordt aandacht besteed aan de groenten. Hier dus geen grote lap vlees, waaronder zich hier en daar nog een boontje of blaadje sla verbergt, maar een volwaardige maaltijd. Hij merkt ook dat de gasten daar prijs op stellen. Zoals hij ook merkt dat ze vaker vegetarische gerechten proberen. Het concept van De Pelgrim, waarbij je meerdere wat kleinere gerechten bestelt, maakt het ook mogelijk om ook eens iets (vegetarisch) uit te proberen. En natuurlijk kan er met disgenoten onderling geruild worden!
Zelf is Floyd een liefhebber van een vegetarische barbecue. Veel groenten lenen zich uitstekend voor de barbecue en daar maakt hij graag gebruik van. Vooralsnog alleen in de eigen achtertuin, maar wellicht eens een idee voor het terras! Zijn gasten zijn ondertussen verzot op de kikkererwtensalade die als lunch wordt geserveerd.
Je vindt nog meer info op depelgrimnijmegen.nl.


Verslag Uit eten: Op deze allerlaatste, en warme, meidag schoven we in de schaduw van wat bomen aan op het terras van de Pelgrim. Helaas aan twee gescheiden tafels omdat er bij de reservering iets mis was gegaan en er geen tafel voor ons gereserveerd was. Het leverde ons dan wel weer een gratis drankje op.
Doordat de Pelgrim wat kleinere gerechten serveert heb je ook hier de mogelijkheden om verschillende gerechten te proberen. Vraag om lege bordjes en je kunt de gerechten delen. Denk er wel aan dat je de groenten en de frites apart moet bij bestellen, waarbij normale eters goed de frites en de groentes kunnen delen.
De kikkererwtencurry met zomergroenten en mango was bij ons de absolute favoriet, maar ook de overige gerechten zoals de springrolls, de maiskoekjes met babaganoush (aubergine met o.a. tahini, olijfolie, knoflook en gerookt paprikapoeder), geitenkaas en granité van rode biet waren heerlijk. De rode linzenburger, die wat scherper gekruid had mogen worden, vulde goed. De gazpacho, die verrassend genoeg, bij de hoofdgerechten werd vermeld deed dit minder, maar lekker was ze wel!