Kaart wordt geladen...

Adres
Kelfkensbos 45, Nijmegen

Eetbar Mikmak !

Uit de nieuwsbrief Grruunn van mei 2019: MIKMAK: EEN OUDE BEKENDE
Afgelopen zomer aten we al eens bij de Pelgrim in Nijmegen. Daar was Floyd destijds de eigenaar. Maar de naastgelegen Hemel bleek geïnteresseerd in de Pelgrim en toen was er snel een deal. En was Floyd toe aan een nieuwe uitdaging. Die vond hij in Mikmak. Hij nam Maarten mee uit de Hemel.

In het pand aan Kelfkensbos waar voorheen Qke-leQ zat, zit nu eetbar Mikmak. En daarvoor kun je er ook terecht: voor de hele mikmak. Van lunch tot diner en tenslotte een borrel. En eventueel tussendoor nog een kop koffie.

De menukaart is keurig verdeeld in een evenredig aantal vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Daarbij valt op dat veel vegetarische gerechten ook veganistisch zijn. Het concept is ook hier dat je meerdere kleinere gerechten kunt kiezen. Prettig als je met een groep bent, want dan kun je de gerechten onderling delen en dus lekker veel proeven.
En als je niet kunt kiezen is er altijd de mogelijkheid van het kennismakingsmenu, waarvan er ook een vegetarische variant is.

Een aantal producten worden lokaal ingekocht. De asperges komen uit Alverna. Ook worden er producten ingekocht bij de Hagert, een woonzorg instelling voor dementerenden en mensen met een verstandelijke beperking.

Voor de opening is het pand ingrijpend verbouwd en daarbij is een aantal duurzame keuzes gemaakt. De led verlichting spreekt natuurlijk voor zich, maar het tochtvrij maken van de pui ging al wat verder. Momenteel wordt er gewerkt aan duurzame verwarming middels elektronische platen.

De inrichting bestaat voor een gedeelte uit houten meubels afkomstig van ‘Stadsboom’. Een Nijmeegs leer-werkbedrijf dat voornamelijk werkt met hout van lokale bomen. Hun producten hebben een lange levensduur en kunnen geheel of gedeeltelijk hergebruikt worden.

https://www.eetbarmikmak.nl/  • No events in this location