Kaart wordt geladen...

Adres
Deken Hensbuchstraat 3, Nijmegen

Eetcafé Buur !

Uit de nieuwsbrief van maart 2019: Beter een goede Buur…
Dit keer hebben we gekozen voor Eetcafé BUUR, de gastvrije huiskamer in Brakkenstein. Je kan er terecht voor lunch, diner, een goede kop koffie of een lekker speciaalbiertje, maar ook voor leuke activiteiten zoals een pubquiz of jamsessie. Een unieke plek in Brakkenstein voor iedereen, van jong tot oud.
Zo’n drie jaar geleden stond de oude ontmoetingsruimte van dit zorgcentrum in Brakkenstein nog leeg. Een buurtbewoonster vroeg zich af of deze ruimte niet opnieuw ingezet kon worden voor de buurt. Tegelijkertijd was Werner op zoek naar een beschutte plek om werknemers te kunnen re-integreren. Dit bleek een goede combinatie en Eetcafé BUUR was het resultaat!
BUUR is een eetcafé geworden met drie doelstellingen: Een ontmoetingsplek zijn voor de buurt, een beschutte werkplek en een plaat om mensen verleiden duurzamer te eten. Dat laatste wordt ingevuld door zowel biologische als vegetarische gerechten aan te bieden. Het streven is om dit verder uit te breiden met op termijn, bijvoorbeeld, een veganistisch recept. Al is dit laatste nu nog even lastig te verwezenlijken.
BUUR richt zich onder andere op de verzorgingshuizen in de buurt. De bewoners daarvan kunnen voor weinig een lekker kopje koffie krijgen. De ouderen zijn nog wel steeds erg gehecht aan hun stukje vlees bij het eten. Maar als ze willen aanschuiven aan de weektafel zullen ze moeten eten wat de pot schaft en dat is dan toch vaak vaak vegetarisch. Ook hiervan is de prijs bewust laag gehouden. BUUR wil graag dat  alleenstaanden gezellig bij elkaar aanschuiven aan een grote tafel.
Met kok Jeroen heeft BUUR natuurlijk ook een echte kok in huis.
Hij heeft ook nog eens de opleiding ‘food design’ gedaan. Jeroen is verantwoordelijk voor de verschillende gerechten. Die worden onder meer gemaakt van zogenaamde geredde groenten: Groenten die anders waren weggegooid. Het leuke en het uitdagende van het gebruik van deze groentes is dat het aanbod steeds weer een verrassing is en dat bij een vaste menukaart!
In het eerste jaar had zelfs al een derde van de groentes deze oorsprong. En dan hebben we het hier nog niet eens gehad over Romy de huiskat of over de mogelijkheid om buurtproducten te kunnen kopen bij Buur. Alle reden dus om dit te komen ontdekken door de 28e met ons mee te gaan eten bij eetcafé Buur!.

https://www.buurbrakkenstein.nl/