Kaart wordt geladen...

Adres
Dobbelmanweg 53, Nijmegen

Eetcafé Jan Klaassen !

Uit de nieuwsbrief van december 2016: Flexibel eetcafé in Grootstal. (Is ’t daar niet Hazenkamp?)
Terwijl de laatste pepernoten worden weggewerkt zitten we met Daniëlle van Loon tussen de kerstversiering die juist wordt opgehangen. Het is dus 6 december en we spreken met de eigenaresse
van Jan Klaassen over het komende kerstdiner. Immers op 15 december is het 2e Nijmeegse vegetarische kerstdiner, dit keer bij Jan Klaassen.
Daniëlle is inmiddels de derde eigenaresse van het eetcafé. In 2002 startte het allemaal met twee eigenaars, één met de voornaam Jan en één met de achternaam Klaassen. Er was kortom geen Katrijn in
de buurt en die heeft met de naam dan ook helemaal niets mee te maken. De naam is vervolgens onder de verschillende eigenaren gehandhaafd.
Jan Klaassen heeft standaard twee vegetarische hoofdgerechten en voorgerechten op het menu staan.
De dagsoep is altijd vegetarisch. Uitgangspunt is dat niet wordt gekozen voor standaard oplossingen, maar er wordt gezocht naar speciale gerechten. En die worden allemaal vers bereid. Ook veganisten kunnen
trouwens bij het eetcafé terecht. Er is zelfs een veganistische stamgast(e). In overleg is er altijd wel iets mogelijk, hoewel de kaart geen echte veganistische gerechten vermeldt.
De chef-kok is kortom zeer flexibel en nam dus de uitdaging om een vegetarisch kerstdiner te verzorgen direct aan. En het wordt natuurlijk een echt kerstdiner, bestaande uit vier gangen.
Overigens heeft Daniëlle in het verleden zelf ook als chef-kok gewerkt. Ze kent dus het klappen van de zweep, maar laat het bij Jan Klaassen over aan haar chefkok.
Die verzorgt ook het vaststellen van het menu. Maar wel handig dat ze zo nodig taken over kan nemen. Ze heeft trouwens ook als foodstyliste voor het EKO plaza magazine gewerkt.
Dat een restaurant in 2016 vegetarische gerechten aanbiedt vindt ze alleen maar normaal. Er is ook vraag naar. Daarbij merkt ze wel op dat er meer vrouwen vegetarisch eten dan mannen. Zelf is zij flexitariër. Ze
eet natuurlijk geregeld in haar eigen eetcafé en dan zijn de gierstkoekjes één van de favorieten!


Verslag: Geslaagd Vegetarisch Kerstdiner
Voor het tweede jaar op rij organiseerde Vegetarische Donderdag Nijmegen een vegetarisch kerstdiner. Deze keer in samenwerking met Eetcafé Jan Klaassen en wederom bleek dat voor een heerlijk kerstdiner helemaal geen vlees nodig is!
Het was en geweldig lekker kerstmaal, dat begon met een voorafje met onder meer gedroogde tomaat, blauwe kaas en pijnboompitjes. Een pastinaaksoep met zwarte linzen, die zo zoet was dat we nog navroegen of er echt geen suiker in was gegaan. Maar nee! Dat gaan we dus zelf thuis ook eens proberen.

Het hoofdgerecht bestond uit 2 bolletjes gierst gevuld met iets groens, mogelijk peterselie? Daarbij hartige champignons, asperges, stukjes chioggia biet, ook lekker zoet. En een geslaagde room saus!
En als dessert warme chocoladecake gevuld met chocoladesaus en perenijs. Superlekker! En gezellig! We waren met negen personen en dat hadden er meer zullen zijn maar een paar mensen hadden zich afgemeld vanwege ziekte; het blijft natuurlijk wel winter! En wel allemaal 50 plus, waar blijft de jeugd?

Er was ook nog een romige soep van pastinaak met saffraan, bosui en zwarte linzen (geen foto)