Kaart wordt geladen...

Adres
Van Broeckhuysenstraat 16, Nijmegen

Fresca !

Uit de nieuwsbrief van december 2015: Aan het eind van de van Broeckhuijsenstraat bij het Mariënburgpleintje heeft zich de laatste jaren een nieuw horeca-pleintje ontwikkeld met prominent op de hoek ‘Fresca’. Vast al bekend als ijssalon, maar in het najaar verdwijnt het ijs en komt er ander lekkers voor in de plaats. En dat kan allemaal ter plekke worden genuttigd, maar ook worden meegenomen…
Als wij er zijn voor dit interview heeft het ijs al plaats gemaakt voor taart. Zowel de liefhebber van zoete- als van hartige taart kan er zijn hart ophalen. En dat geldt zeker ook voor vegetariërs, want zéker de halve menukaart is vegetarisch!
Drijvende kracht is Liesbeth, de bedrijfsleider en als zodanig verantwoordelijk voor de menukaart. Haar inspiratie haalt ze onder andere uit Nieuw Zeeland en Australië waar ze enkele jaren heeft geleefd. Daar is men creatiever in vegetarisch en blijft niet hangen in de zoveelste salade. Zo vinden we op de menukaart bijvoorbeeld een vegetarische frittata. Al ontbreken de pasta’s en de salades niet.
Maar Fresca zou Fresca niet zijn zonder Claudie, die zorgt voor de ‘hippe inbreng’ van bijvoorbeeld superfoods. Samen vormen ze een goed team dat elkaar prima aanvult. Samen zorgen ze er ook voor dat mensen met allergieën uitstekend bij Fresca terecht kunnen.
Gezonde en duurzame keuzes komen bij Liesbeth vooral voort uit haar gevoel. Zonder je echt in de achtergronden te verdiepen voel je wel aan dat groenten van het seizoen beter zijn dan boontjes uit Kenia. Waar het kan wordt gekozen voor ecologische producten, al lukt dat niet altíjd. Het moet tenslotte ook betaalbaar blijven. Zelf is ze in ieder geval verzot op de groenten uit de tuin van vader. Uiteraard biologisch verantwoord, al zit er geen keurmerk op.
Meer over Fresca – love for food op frescanijmegen.nl


Verslag: Wellicht dat je bij Fresca in eerste instantie aan de lunch denkt, maar je kunt er ook prima dineren.
Zeker op donderdag als ze langer open zijn. Je kunt er het eten trouwens ook meenemen en thuis eten! De laatste donderdag in januari probeerden we dit uit met Vegetarische Donderdag Nijmegen en Fresca slaagde zeker voor deze ‘test’. De keuze viel voor iedereen op frittata en hartige taart, terwijl er twee salades werden gedeeld. De uiterst vriendelijke bediening werkte daar prima aan mee.
Vooraf werden de bijzondere sapjes geprobeerd en die waren verrassend (en) lekker. Het wortelgembersapje is wat ons betreft een aanrader. Maar ook de borden werden met smaak leeg gegeten. Ook dat kunnen we je aanraden. Hoewel toetjes in de regel sowieso vegetarisch zijn, willen we die hier toch even speciaal vermelden. Die waren werkelijk zalig. En natuurlijk kun je deze taartjes ook midden op de dag met een kop koffie of thee gaan proeven.