Kaart wordt geladen...

Adres
Weurtseweg 478, Nijmegen

Hotel Nimma !

Uit de nieuwsbrief van juni 2019: Hotel Nimma omschrijft zichzelf als een plek waar mensen samen komen om te eten, werken, een drankje te doen of te overnachten. Voor backpackers, zakenmensen, partypeople of tortelduifjes. Een plek met een warm en industrieel karakter waar je je makkelijk thuis voelt. Waar je jezelf kunt zijn, mensen ontmoet of jezelf even terugtrekt.

OVER BONENBURGERS EN ZAKENMENSEN
Als je de Weurtseweg vanuit Nijmegen richting Weurt volgt, vind je, net nadat je onder De Oversteek door bent gefietst, aan je rechterhand Hotel Nimma. Door de combinatie van prijs en ligging trekt het een breed publiek: Van zakelijke gasten tot mensen die een paar dagen ‘Nijmegen doen’. Ik praat met Anke, manager van het restaurant. Zij is dit nu twee jaar. Haar man is er kok. Beiden komen uit een heel andere hoek maar ontdekten dat hun passie toch in de horeca ligt. Ooit begonnen in de bediening is Anke inmiddels opgeklommen tot manager met als grote droom om uiteindelijk een eigen zaak te hebben.

Hotel Nimma begon in maart 2017, Anke volgde enkele maanden later. Hoewel het restaurant al wel vegetarische gerechten had, heeft ze die bij haar aantreden direct uitgebreid. Aandacht voor duurzaamheid speelde zeker een rol, maar het was commercieel minstens zo belangrijk: er is natuurlijk steeds meer vraag naar! Veganisten kunnen ook prima bij Nimma terecht. Er staan nu al veganistische gerechten op de kaart en een aantal andere gerechten zijn zo aan te passen dat ze ook geschikt zijn voor veganisten.

Door het gemengde publiek dat Nimma trekt blijft een vleesaanbod toch belangrijk. Vooral gasten uit de zakenwereld vragen ernaar. De biologische producten beperken zich vooralsnog tot enkele dranken (b.v. Fritz Kola!) en er worden een aantal producten lokaal ingekocht. Duurzaamheid is dus zeker nog een punt van aandacht en Anke hoopt dit in de toekomst verder uit te breiden.
Wie bij Nimma een buffet bestelt krijgt, naast de vleesgerechten, ook vegetarische gerechten zoals de vegetarische burger.
En hoewel de klant koning blijft is deze nog nooit geweigerd.
Vegetarisch is blijkbaar toch al behoorlijk ingeburgerd (what’s in a name!).

Favoriet van Anke zelf is de zoete-aardappelbonenburger. Hoewel zij zichzelf geen etiketjes opplakt concludeer ik dat ze alle eigenschappen van een flexitariër heeft waarbij ze af en toe bewust kiest voor goed en duurzaam stukje vlees en dat vooral niet teveel. De manager is natuurlijk ook koning!

http://www.hotelnimma.nl/