Kaart wordt geladen...

Adres
Burghardt van de Berghstraat 144, Nijmegen

Restaurant Bombarie !

Uit de nieuwsbrief van november 2017: De etiquette meetlat mag thuis blijven
In het pand waar vroeger het populaire Turkse restaurant Ankara was gevestigd, vind je nu boMbaRie. En nee, ik heb geen probleem met hoofdletters: je schrijft het precies zo als het hier staat. De beide hoofdletters verwijzen naar Marijn en Rachel, de twee vrouwen achter het restaurant. Ze kennen elkaar van een restaurant in Elst. Eigenlijk wilde ze een ‘Brownies en Downies’ beginnen. Rachel komt uit de zorg en Marijn heeft een horeca opleiding. Toen dat niet lukte werd het boMbaRie.
Een bijzondere naam, niet alleen vanwege het hoofdlettergebruik. Een mooi oud woord ook, dat enigszins in onbruik driegt te raken. En dat zou zonde zijn. Het roept ook het beeld van levendigheid op. Maak plezier en geniet, ook als het van de regeltjes eigenlijk net niet mag.
Bij boMbaRie is het streven een derde van de kaart vegetarisch te hebben en met een creatieve kok is dat geen enkel probleem. Er zijn zelfs altijd twee veganistische gerechten. De huisgemaakte veganistische burger is bij gasten populair. Bij de lunch zijn er de gegrilde groenten met een bijzondere paprika ketchup. Omdat de gerechten vers gemaakt worden is het in de regel goed mogelijk rekening te houden met dieetwensen.
Tijdens het gesprek blijken Marijn en Rachel goed op de hoogte van de milieu impact die het eten heeft. Er staan daarom ook biologische en fairtrade dranken op de kaart. Maar je moet natuurlijk ook rekening houden met wat de gasten willen. En in Bottendaal blijkt er gelukkig genoeg publiek voor vegetarische en veganistische gerechten.
En donderdag 30 november zitten wij er!
Het menu en meer vind je op bombarienijmegen.nl.


Verslag: Op 30 november zaten we met een select clubje bij boMbaRie. De kaart met relatief kleine gerechten maakte het mogelijk gezamenlijk zo ongeveer alle vegetarische gerechten te bestellen en die samen te delen. Alleen aan de vegetarische burger zijn we niet toegekomen.
Allereerst viel de variatie in de gerechten op. Paprika, tomaat, courgette, bloemkool, biet, waterkers, bospeen, artisjok en pompoen: we hebben het allemaal voorbij zien komen en het was heerlijk! Ook in verrassende combinaties. Eén van de bijgerechten, de frites van zoete aardappel met een romige chilidip, behoorde nadrukkelijk ook tot onze favorieten.
Met een aantal gerechten met peulvruchten, kaas of noten kregen we ook onze eiwitten binnen. Soms een probleem bij een vegetarisch gerecht. We kunnen dit restaurant dus zeker aanraden.