Kaart wordt geladen...

Adres
Franse Plaats 1, Nijmegen

Restaurant de Hemel !

Uit de nieuwsbrief van december 2017

SHARED KERST DINER
Wat is er mooier dan met kerst je diner te delen met anderen. Geheel in lijn met de kerstgedachte. En precies dat gaan we doen tijdens ons jaarlijkse kerstdiner bij de Hemel. Natuurlijk ook een zeer toepasselijke plek voor een kerstdiner.
De Hemel werkt sinds bijna twee jaar met het concept van het ‘shared diner’ Zeno, de bedrijfsleider, legt het uit: je bestelt geen gerechten meer van de kaart, maar krijgt gezamenlijk een aantal gerechten die je onderling (ver–)deelt. En voor de kerst mogen dat natuurlijk best wat bijzondere gerechten zijn.
Bij de Hemel blijkt men al goed te hebben nagedacht over de milieu impact van hun eten. De groenten zijn er grotendeels biologisch. Het vlees dat men serveert is dat niet, maar komt wel van dieren die in de wei hebben gelopen. Maar bij ons vegetarische kerstdiner hebben wij daar natuurlijk niets mee te maken. Het omgekeerde geldt overigens wel: bij elk ‘shared diner’ zitten een aantal vegetarische gerechten. De vraag naar vegetarische gerechten groeit sowieso langzaam de laatste jaren. Tenslotte kan ook de veganist terecht bij de Hemel, om maar weer even de heel andere kant van het spectrum op te zoeken.
Zeno zelf is een vleeseter, maar zijn vriendin zorgt voor wat evenwicht. Een vegetarische pasta met diverse groenten is zijn vegetarische favoriet. Het gaat vooral om de smaken die samen komen.

https://restaurantdehemel.nl/


Verslag KERSTDINER IN DE HEMEL
Donderdags voor het kerstweekend, schoven we met achten aan in restaurant De Hemel voor ons jaarlijkse Kerstdiner. Het diner bestond dit jaar uit drie gangen. Drie zeer uitgebreide gangen!
Eerst verschenen er twee mooie grote schalen met voorgerechten. Op de foto (linksboven) is prima te zien hoe gevarieerd deze schaal was, met een warme soep, champignons, verschillende soorten kaas en kroketjes. En natuurlijk de nodige heerlijke groenten.
Eerst verschenen er twee mooie grote schalen met voorgerechten. Op de foto (linksboven) is prima te zien hoe gevarieerd deze schaal was, met een warme soep, champignons, verschillende soorten kaas en kroketjes. En natuurlijk de nodige heerlijke groenten. Elke schaal was ingericht voor 4 personen, zodat iedereen elk gerecht kon proberen en zich te goed kon doen aan de diverse smaken. Al werd bij deze hoeveelheid wel een beetje angstig gekeken: dit was immers alleen nog maar het voorgerecht. Wat zou het hoofdgerecht allemaal wel niet brengen?
Nou, daar kwamen we enige tijd later achter en ook daarvan hebben we de foto (linksonder) nog. Zoals je ziet was de keuze hier al net zo ruim. De grote rode peerachtige vruchten op de voorgrond van dit stilleven zijn inderdaad gestoofde peren. Ook nu weer met diverse groenten verwerkt in onder andere een ovengerecht, zoals rechts op de foto nog zichtbaar is.
Zoals te zien zijn we tijdens het kerstdiner weinig tekort gekomen. Al ‘zeurde’ een enkeling toch nog dat hij iets echt pittigs miste. Nagerechten zijn over het algemeen vegetarisch, maar de schaal was zo mooi (rechts) dat we jullie die toch zeker niet willen onthouden.