Kaart wordt geladen...

Adres
Keizer Karelplein, Nijmegen

Restaurant de Vereeniging

Uit de nieuwsbrief van december 2015: Op woensdag 16 december serveert Grand Restaurant De Vereeniging een vegetarisch viergangen kerstdiner!
De Chef gaat ons verrassen door ons te laten zien en proeven dat voor een lekker kerstdiner niet persé vlees nodig is. Want naast een feest van vrede en gezelligheid is kerstmis in de loop der tijd ook een feest geworden van lekker eten. En lekker eten staat voor veel mensen nog steeds synoniem met vlees eten. En niet zelden veel vlees eten. Terwijl juist dat vele vlees eten enigszins schuurt met de echte kerstgedachte. Vlees heeft immers veel negatieve effecten op milieu, gezondheid, honger in de wereld en dierenwelzijn. Wie echt wil bijdragen aan een vreedzame Kerst, kan dat gemakkelijk doen door minder of geen vlees te eten. Te beginnen dus op 16 december bij Grand Restaurant De Vereeniging.
Kosten voor dit speciale diner zijn € 27,50 (excl. drankjes). Je kunt vanaf 17:00 terecht bij de Vereeniging, maar als je wilt aanschuiven bij de vrienden en vriendinnen van Vegetarische Donderdag Nijmegen kan dat, vanaf 18:30, ook. Fijn als je dat dan even laat weten via een mailtje vegetarischedonderdagnijmegen@gmail.com. Dan kunnen we voldoende tafels reserveren. We hopen op het begin van een mooie traditie!

Gran Café restaurant de Vereeniging


Verslag: Het was een heerlijk vegetarisch kerstdiner. Kerst is natuurlijk een moment waarop veel vlees wordt gegeten. Menig kalkoen en konijn eindigt met kerst op een welig gedekte dis. Leven zonder vlees is toch nog lastig. Ook voor mensen die willen blijkt het niet eenvoudig dat ook te realiseren. Want hoe maak je een goed kerstdiner zonder vlees?
Wij besloten om het uit te proberen bij een professional en boekten een kerstdiner bij restaurant de Vereeniging. Helaas hebben zich daar geen mensen bij aangesloten. Jammer, die hebben wat gemist want we hebben heerlijk gegeten! En hoewel het pas op 17 december was, ontbrak het kerstgevoel niet.
We begonnen met een voorgerecht, of eigenlijk drie kleine voorgerechtjes. Met onder andere peer en biet. Een tussengerecht op basis van risotto, als hoofdgerecht een taartje van diverse soorten wortel en een heerlijk nagerecht , ook weer in drieën.
Nog even met de kok gesproken, al was het maar om onze complimenten over te brengen. Daarbij kwam ook ter sprake dat je als kok zonder vlees eigenlijk veel meer kanten uit kunt.
Vlees beperkt vaak de mogelijkheden om dingen te combineren. En dat kan een vegetarisch kerstdiner erg verrassend maken! Voor herhaling vatbaar!