Kaart wordt geladen...

Adres
Griftdijk Zuid 125, Nijmegen

Restaurant Lent Plaza !

Uit de nieuwsbrief Grruunn van oktober 2018: ‘Maak de aarde niet boos’ Voor ons Vegetarische Donderdag-uit-eten in oktober, interviewen wij deze keer Liyan van Lent Plaza. Op de deur van het restaurant hangt een grote sticker met Vegan Friendly*. Een sticker die je bij een Chinees restaurant niet snel tegenkomt. En hoewel je hier alle vleesgerechten vindt die je bij een Chinees zou verwachten, is er voor heel veel van die gerechten ook een vegetarisch alternatief. En daarnaast ook standaard veganistische gerechten.

Liyan is sinds twee jaar de trotse eigenaresse van dit ChineesAziatisch restaurant Lent Plaza aan de Griftdijk Zuid. Tijdens ons gesprek met haar memoreert ze aan de tyfoon die onlangs over haar geboortegrond in zuid-China trok. ‘Als wij de aarde niet goed behandelen’, zo stelt zij, ‘en teveel CO2 blijven uitstoten, dan wordt de aarde boos. Met als voorbeeld deze heftige orkanen!’ Toen Liyan zo’n twee jaar geleden het  restaurant overnam, wees een goede haar op de impact van vlees op het milieu. Daarop besloot dat ze daar zelf wat mee te doen, hetgeen resulteerde in een uitgebreid vegetarisch aanbod in het restaurant. Maar ze kijkt ook verder en wordt, bijvoorbeeld, het restaurant met led lampen verlicht.

Thuis in China bevat een menu standaard veel groenten. Maar met de stijgende welvaart wordt er in restaurants ook heel veel vlees gegeten. Tegelijkertijd begint het milieubewustzijn in China op grote schaal, zoals in China álles op grote schaal gaat, toe te nemen. Gevolg daarvan is dat een groot aantal Chinezen juist weer vegetarisch gaat eten. De rijke oosterse keukens staan bekend om hun uitgebreidheid en hun creativiteit.

En zoals wij van Vegetarische Donderdag al ontdekt hebben, biedt groente als uitgangspunt veel meer mogelijkheden dan dat stukje vlees. Liyan houdt er zelf ook van zelf nieuwe gerechten te ontdekken: zoals het een restauranthoudster betaamt! Zo heeft ze het plan om haar vegetarische menu’s nog verder uit te breiden met, bijvoorbeeld, de mogelijkheden die talrijke paddenstoelen bieden. Het Vegan aanbod bij Lent Plaza is nu al meer dan 50% en altijd verkrijgbaar. Iedere eerste en derde vrijdag van de maand is er een betaalbaar en 100% vegan, all inclusive, lopend buffet.
Alle reden dus om er eens te gaan eten. Op donderdag 25 oktober kan dat met vegetarische donderdag!

https://restaurant-lentplaza.nl/