Kaart wordt geladen...

Adres
Duivengas 14, Nijmegen

Restaurant Odessa !

Uit de nieuwsbrief van maart 2018: Restaurant Odessa, daar was ik wel eens geweest. Lang geleden. Dat was toch aan de Anthoniusplaats. Maar op weg naar dit interview is daar geen Odessa te vinden. Dus toch maar met Google Maps op zoek naar de Duivengas: het officiële adres. Die leidt me naar een smal voetpad, vlak langs de Lindenberg en daar doemt al snel een terras op!

Binnen legt Jamie, eigenaar en kok, me het een en ander uit. Odessa heeft zes jaar niet bestaan, maar onder deze ‘bekende’ naam hebben hij en zijn compagnon op min of meer dezelfde plek het restaurant nieuw leven ingeblazen. Inmiddels draait deze verborgen parel (want het is even zoeken) al weer zo’n anderhalf jaar.
Wat meteen opvalt is dat er bij de vier vegetarische menu’s twee veganistische staan. En die zijn ook echt veganistisch tot en met de mayonaise en de wijn. Waar mogelijk wordt er ook gebruik gemaakt van biologische producten. Jamie ziet de vraag naar vegetarische en veganistische menu’s ook groeien. Een goede reden om ze op het menu te zetten, maar hij blijkt tijdens het gesprek ook goed op de hoogte van de voordelen van geen vlees eten voor het milieu.
Ooit begonnen als afwashulp, groeide hij door naar de keuken, waar de passie voor het koken echt opbloeide. Dat resulteerde in een koks opleiding en onder andere de chef kok positie bij Waud. Tot een vriend, die al een B&B had boven de ruimte hem vroeg in deze ruimte een restaurant te beginnen. Waarmee een droom werkelijkheid werd.
Jamie eet zelf wel vlees, maar met een vegetarische vriendin en vier vegetarische personeelsleden wordt er zeker vier dagen per week vegetarisch gegeten. De lasagne vindt hij zelf een echte aanrader, maar ook falafel gaat er met smaak in. Hij omschrijft zijn eigen stijl verder als ‘puur’ koken. De groenten blijven daarbij herkenbaar en worden niet verwerkt tot schuim. Een blik op het bord en de gast weet wat hij of zij eet!
En als klap op de vuurpijl biedt hij ons ook nog eens 10% korting aan. Als dat geen uitnodiging is om mee te gaan, weten wij het ook niet meer. Op donderdag 29 maart ben jij ook uitgenodigd om mee te gaan!

Je vindt nog veel meer op restaurant odessa.nl.


Verslag:  Puur eten bij Odessa
Met zessen schoven we op 29 maart aan bij Odessa voor ons maandelijkse vegetarische diner. Puur eten beloofde Odessa en daarmee wordt bedoeld dat de ingrediënten herkenbaar blijven. Je kunt zelf op de foto’s beoordelen in hoeverre dat gelukt is.
Over de smaak waren we in ieder geval zeer tevreden. Ook bij Odessa bestaat de mogelijkheid om de gerechten in kleinere porties te bestellen, waardoor je meer gerechten kunt proberen. En daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. We kunnen bevestigen dat de smaak van de ingrediënten goed herkenbaar is in de gerechten. Je proeft ook echt de tomaten de lasagne. Hetgeen weer niet wil zeggen dat het allemaal smakeloos was, maar de kruiden staan hier echt in dienst van de groenten en de andere ingrediënten.
Met de zomer voor de deur is het rustige terras ook nog een pluspunt. Wat ons betreft een aanrader.