Kaart wordt geladen...

Adres
In de Betouwstraat 6, Nijmegen

Restaurant Romagna !

Uit de nieuwsbrief van januari 2017: Een ferrari onder de Italiaanse restaurants
We worden ontvangen door chef kok Giovanni Ferrari (Nee, geen familie van…), die ons in ietwat moeizaam Nederlands uitlegt dat we moeten wachten op zijn vrouw Anna Maria, die prachtig Nederlands spreekt. Zij is weliswaar geboren in ‘de hak’ van Italië, maar opgegroeid in Kampen. Ondertussen is Giovanni zo enthousiast, dat we al een flink interview achter de rug hebben als zijn vrouw een kwartiertje later binnenkomt.
Onmiddellijk wordt duidelijk dat hij het koken voor Vegetarische Donderdag als een uitdaging ziet en al flink heeft nagedacht over de gerechten die hij ons zou kunnen serveren. En wellicht ook zal serveren want tijdens het interview besluiten Cecile en ik namens Vegetarische Donderdag dat we ons gaan laten verrassen door de kok. Een beetje zoals tijdens het kerstdiner dus. Degene die mee gaat mag dus een flink aantal Italiaanse gerechtjes verwachten, met ook gerechten die je normaal niet krijgt. En dat voor tussen de en 20,–, exclusief de drankjes.
Keuze zal er inderdaad genoeg zijn. De Italiaanse keuken is erg gevarieerd. Italië is relatief kort pas één land, waardoor de regionale sentimenten er nog sterk zijn. En dat geldt ook voor keuzes die in de keuken worden gemaakt. Bovendien kent het land door z’n lengte veel verschillende klimaten en ook dat vergroot de diversiteit.
Giovanni is een gepassioneerd kok. 14 jaar gelden heeft hij zijn baan bij de Gemeente Parma opgezegd om in Nijmegen restaurant Romagna over te nemen. Romagna zelf bestaat al sinds 1973 en was destijds het eerste Italiaanse restaurant in Nijmegen.
Het restaurant heeft altijd een Italiaanse kok gehad en was vanaf het begin al gericht op de traditionele Italiaanse keuken. Ook nu nog! En dat kan soms echt verschillen van de ‘doorsnee’ pizzeria. Alle gerechten worden vers bereid. En ook veganisten kunnen er goed terecht. Zo wordt de pizza bodem al speciaal zonder zuivel of eieren bereid.
Voeg daarbij dat Giovanni de nodige keukentips uit de familie (oma, oom, zus, moeder) heeft meegenomen en je weet dat ons een bijzondere maaltijd te wachten staat. Eigenlijk mag je deze kans niet laten lopen.
Alle info over dit restaurant vind je op de website van restaurant-romagna.nl.


Verslag: vegetarisch gegeten bij Romagna
Vorige maand zijn we naar Restaurant Romagna. Geweest. We waren met ons 8-en en kregen een werkelijk ongelooflijk lekker diner voorgeschoteld!
Het begon met voor ieder een toastje met pesto en een met tomaatjes. Daarna een stevige groentesoep met gerstkorrels. Ons werd aangeraden om er een scheutje olijfolie in te doen en wat parmezaaanse kaas erop. Dat maakte hem nog wat krachtiger. Lekker en vullend.
Daarna kwamen er 6 borden met allemaal lekkere vegetarische hapjes. Vooral de deeggerechtjes waren erg lekker. De ene was gevuld met kaas en spinazie; de ander met paddenstoelen. Ook de gegrilde aubergine was erg lekker. Een frisse salade erbij voor de variatie. Eigenlijk was hier de maaltijd al wel af geweest.
Maar vervolgens kwam er nog een heel verfijnde lasagne met pizza (een met artisjokken, de ander met venkel). Tenslotte nog een tiramisu dessert.
Wij waren tevoren bij dit restaurant langs geweest en hadden besproken dat we een betaalbaar menu zouden krijgen. Maar dat dit allemaal kon voor 20,- was toch echt wel een verrassing. Een echte aanrader voor wie vegetarisch wil eten.