Kaart wordt geladen...

Adres
Koolemans Beijnenstraat 80, Nijmegen

Restaurant Tati !

Uit de nieuwsbrief van februari 2017: Wie zou een uitnodiging van de lievelingstante om te komen eten versmaden. En al helemaal als je weet dat die tante hele lekkere vegetarische gerechten maakt. En ook nog eens niet te versmaden taart voor bij de koffie of de thee. Het overkwam ons bij Vegetarische Donderdag Nijmegen. En we nodigen jullie graag mee uit.
In Frankrijk wordt een lievelingstante ook wel aangesproken met Tati. Onze uitnodiging kwam dan ook van restaurant Tati. Een blik op hun website leerde al snel dat vegetariërs er goed terecht kunnen voor een maaltijd. En ook nog voor een alleszins redelijke prijs. Tijdens het gesprek met Janine Kuiper, de eigenaresse van Tati, blijkt hetzelfde te gelden voor veganisten. Ze ziet het zelfs als een uitdaging om ook hen een creatieve maaltijd voor te zetten.
Janine was al eerder betrokken bij een catering bedrijf onder dezelfde naam. En ook daar nam ze al de vegetarische gerechten voor haar rekening. Men verzorgde eten op locatie en ook werden er feesten georganiseerd waar lekker gegeten werd. Daarna ging ze even een heel andere richting uit en kwam terecht in een management baan bij de overheid. Maar de horeca bleef trekken.
Ze is zelf een liefhebster van groenten, zonder sausjes en andere liflafjes en dat is terug te vinden op de menukaart. Biologisch is ook een aandachtspunt en in de loop der jaren is het aantal van deze producten toegenomen. Ook al omdat het steeds makkelijker werd om eraan te komen. Waar vroeger de levering nog wel eens wilde haperen, is die nu veel stabieler.
Ook hier wordt opgemerkt dat de klanten in de loop der jaren zijn veranderd. Vegetarisch is veel gewoner geworden en mensen kijken niet snel meer op van bijzondere gerechten. Zelfs de mannen gaan tegenwoordig gemakkelijk aan de vegetarische gerechten. Zoals een seaweedburger! Meer info op Tati-Nijmegen


Verslag:
Donderdag 23 februari zijn we met een leuke club vegetarisch uit eten geweest bij Tati aan Koolemans Beijnenstraat in Nijmegen.
We trotseerden storm en kou en hebben genoten van heerlijke vegetarische maaltijden. Twee van ons kozen de Javaanse no-chickensalade (met onder andere boerenkool, sojakip, pinda’s), één de aardpeer risotto met peer, een een broodje met zoete aardappel balletjes met ingelegd zoetzuur; en tenslotte koos een van ons de wheatburger. (zeewierburger). Menu Heel lekker; daarna namen we nog een gebakje. Hier is Tati ook heel goed in.