Kaart wordt geladen...

Adres
Van 't Santstraat 137, Nijmegen

Restaurant Waud !

Uit onze nieuwsbrief van april 2018:  Restaurant Waud profileert zich nadrukkelijk met de term ‘eerlijk eten’ en onze eerste vraag aan eigenaar Wouter is dan natuurlijk wat daarmee wordt bedoeld. Gasten willen steeds vaker weten waar hun eten vandaan komt en dat heeft Wouter ook getriggerd om dit uit te zoeken. Veel van zijn producten komen nu uit de directe omgeving van Nijmegen. Mensen kunnen bijna gaan kijken bij de boerderijen waar de producten vandaan komen.
Dat zorgt er allereerst voor dat de producten vers zijn. Vaak worden ze pas op het moment van de bestelling geoogst en liggen ze diezelfde dag nog op het bord van de gast. Waud heeft een aantal biologische producten, maar de kleine bedrijfjes waar de producten vandaan komen zijn niet altijd gecertificeerd. Het zijn natuurlijk wel gegarandeerd lokale producten.
Van de drie standaard vegetarische gerechten op het menu is er altijd één veganistisch. En als veganisten zich tijdig melden kunnen er voor hen ook meerdere gerechten worden bereid. Zo heeft Waud tijdens de kerstdagen op speciaal verzoek, en in samenspraak met de aanvraagster, een veganistisch kerstdiner gemaakt. Met andere dieetwensen kan uiteraard ook rekening gehouden worden.
Het is ook eens leuk om de gerechten in kleinere hoeveelheden kunt bestellen zodat je meerdere dingen kunt proeven. En als klanten om advies vragen raadt Wouter vaak aan om daar dan eens een vegetarisch gerecht bij te bestellen. Vaak verrassend voor klanten die normaal vlees eten. En geheel in de stijl van vegetarische donderdag!
Wouter eet zelf ook geregeld vegetarisch en weet dat ook zijn kinderen niet dagelijks vlees nodig hebben. Van zijn eigen menukaart raadt hij de cheesecake van bloemkool aan en ook de salade van roodlof is een gerecht dat je maar zelden ergens anders vindt.
Je vindt nog meer info op waud.nu. (Foto: waud.nu)


Verslag uit eten: Eerlijk eten bij Waud
Deze aprilse donderdag gingen we met een groep van zeven personen eten bij Waud aan de Van ’t Sant-straat. Het personeel was er vriendelijk en we kregen een hele goede uitleg over de verschillende voorgeschotelde gerechten.
We begonnen met pompoensoep. Omdat er steranijs in zat waren de meningen wat verdeeld. Sommigen van ons vonden het lekker, anderen vonden de smaak te overheersend waardoor de pompoensmaak minder uitkwam. Zo zie je maar weer dat smaken verschillen!
We bestelden drie hoofdgerechten om te delen en zo het gevarieerde aanbod te kunnen proeven. De gerechten waren stuk voor stuk heel bijzonder. Zo was er cheesecake van bloemkool, havermout, suikersla, gerookte paprika en paprika krullen. Daarbij hadden we een salade van roodlof, pastinaak, pompoen, appel, pecannoten, Texelse oude schapen kaas en rode bietenstroop. Tenslotte een bietengerecht met rode biet, zure biet, ingelegde oerbiet, mousse van verse geitenkaas en rijpe geitenkaas. Favoriet voor de meesten van ons was de roodlof salade.
Verder bestelden we asperges, ze waren beetgaar gekookt waardoor ze een andere smaak hadden dan je gewend bent van doorgekookte asperges. Hierover liepen de meningen wel wat uiteen. Maar iedereen was het er over eens dat het een heerlijke en verrassende avond was!