Kaart wordt geladen...

Adres
Broerdijk 154, Nijmegen

Tweety !

Uit de nieuwsbrief van juni 2017: Wie bij Tweety aan komt ziet direct het verschil met de doorsnee snackbar. Deze is namelijk geheel groen aangekleed. Denk aan een goed, milieuvriendelijk, onderhouden wilde tuin. Waarbij dat ‘wilde’ vooral slaat op de planten die er groeien.
Maar deze snackbar is niet alleen van buiten groen. Er is een voor oost Nederland uniek aanbod vegetarische en biologische snacks. Er is keuze uit meer dan 10 vegetarische snacks. En zelfs aan de veganisten is gedacht, want er is ook veganistische mayonaise beschikbaar. Natuurlijk kun je er ook terecht met allergieën en is het één van de weinige plaatsen waar standaard wordt gevraagd of je zout op de frites wilt.
De snackbar bestaat volgend jaar mei 50 jaar en heeft in die tijd diverse namen gehad. Eén van de vorige (Chinese) eigenaren kwam met de naam Tweety en zo heet het dus nog steeds. Huidige eigenaren, Richard en Claudia, hebben gekozen voor de duurzame insteek. Die gaat overigens verder dan de biologische frites en tomaat-mozarella souflesse. Zo wordt de zaak met led-verlichting verlicht. Richard heeft de lichtbakken (hoewel dat dus het verkeerde woord is) zelf gemaakt. De ovens staan uit als ze niet worden gebruikt. En met de deksel erop om geen warmte te verliezen. Er wordt niet ‘in-het-voor’ gebakken, zodat er ook geen producten hoeven worden weggegooid.
Ook bij de snackbar groeit het aandeel vegetarische klanten. Ongeveer 1 op de 8 klanten eet al biologische snacks. Maar langzamerhand beginnen meer mensen de weg te vinden naar deze verantwoorde snackbar. Richard ziet ook de trend dat mensen zich bewuster zijn van wat ze eten.
Claudia is vegetariër, Richard eet af en toe vlees. Zijn vegetarische favoriet is de al eerder genoemde tomaat mozarella souflesse, een grote luxe kaassoufflé met extra ingrediënten. We krijgen er één aangeboden en kunnen alleen maar beamen dat het inderdaad een erg lekkere snack is. Een beetje als een pizza uit het frituurvet.
Het menu en meer vind je op cafetariatweety.nl