Kaart wordt geladen...

Adres
Voorstadslaan 106, Nijmegen

Villa Voorstad !

Uit de nieuwsbrief van april 2017:  ETEN IN DE VILLA VAN DE DIRECTEUR
Ooit werd het pand, de huidige Villa Voorstad, gebouwd voor de directeur van de veiling. Deze had een groot gezin en dus was een ruime huisvesting nodig. De kinderen van de directeur, inmiddels zelf bejaard, komen van tijd tot tijd nog langs om de plek te (laten) zien waar ze opgegroeid zijn.
Voor de huidige eigenaren was het pand toch wat aan de grote kant en aangezien er in de wijk nog geen laagdrempelige plek was om een kopje koffie te drinken of een hapje te eten was het gat in de markt snel gevonden. Met een terras op de zon! En het heeft zich bewezen: sinds de opening vijf jaar geleden is het aantal bezoekers gestaag gegroeid.
Bedrijfsleidster Kayleigh Jacobs (ja, haar ouders waren fan van Marillion!) werkt inmiddels al vier jaar bij Villa Voorstad. Ze leidt de zaak samen met de kok, die al zijn creativiteit legt in de menukaart. Als vegetariër heb je hier flink wat keuze. Er staan 2 vegetarische hoofdgerechten op de kaart en er is altijd een vegetarisch wisselgerecht. Minstens één van de vegetarische voorgerechten kan ook als hoofdgerecht worden gegeten, maar vaak zijn dat er twee. Ook de soepen zijn altijd vegetarisch. En als iemand veganistisch wil eten weet men daar ook een mouw aan te passen.
De Villa heeft de nodige vegetarische klanten, waarvan sommigen overigens wel het biologische vlees nemen als dat er is. Kayleigh zelf heeft onlangs een maandlang veganistisch gegeten en was verbaasd over de (positieve) impact die dat had op haar lijf. Maar ook is ze zich ervan bewust dat het goed is voor het milieu. Haar favoriete vegetarische gerecht is er één met opvallende ingrediënten: roergebakken aardpeer, pastinaak, knolselderij, spinazie en paddenstoelen met Parmezaanse kaassaus.
Het menu en meer vind je op villavoorstad.nl.


Verslag: Vegetarisch gegeten bij villa voorstad
Vanwege Koningsdag één week vervroegd zijn we op donderdag 20 april, vegetarisch uit eten geweest bij Eetcafé Villa Voorstad.
Die keuze is ons zeer goed bevallen. De kok had, als aangekondigd, heel wat creativiteit in de menukaart gelegd. Wij als donderdag- vegetariërs hadden daardoor een mooie keus.
Zo verzorgd als dat het er uit ziet op de foto’s, zo goed smaakte het ook! Met name het geitenkaastaartje (met kruiden en amandel, groenten en een saus van Parmezaanse kaas en witte wijn) is een aanrader voor wie dit uitje heeft moeten missen of voor wie nog eens terug wil!