Kaart wordt geladen...

Adres
Van 't Santstraat 86, Nijmegen

Voorheen Slagerij de Jong* !

Gestopt sinds september 2017. zie https://indebuurt.nl/nijmegen/eten-drinken/vegetarisch-eethuis-sluit~11142/

Uit de nieuwsbrief van april 2016:

Verslag: Alleen al vanwege de naam geeft eten bij Voorheen Slagerij de Jong een goed gevoel. Je zit op een plek waar ooit vlees werd verkocht en waar het vlees nu is uitgebannen. Als je hier gaat eten moet het dus wel goed zijn voor het milieu!
Omdat we op de donderdag gaan is het eten veganistisch. Dat is het hier namelijk iedere donderdag. Een menukaart krijgen we niet, want bij Voorheen Slagerij de Jong krijgt iedereen ‘wat de pot schaft’. Maar laat je daardoor niet afschrikken, want het eten is er gewoon erg lekker!
Er wordt standaard een driegangen menu geserveerd met als eerste gang een lekkere soep. De veganistische ballen bij het hoofdgerecht hebben een goede structuur, vooral belangrijk voor wie van oudsher gewend is vlees te eten. Tegelijkertijd hebben ze een geheel eigen smaak, weer belangrijk voor de mensen die niet van vlees houden. Uit de recensie van de Gelderlander, die op de website van het restaurant te vinden is, wordt het aangeduid als ‘een bite die de vleesbehoefte zowel fopt als volledig bevredigt’. Het restaurant krijgt vier van de vijf sterren. Daar kunnen wij ons zeker bij aansluiten.
De beoordeling is trouwens ook gebaseerd op de sfeer in het restaurant. Voorheen Slagerij de Jong profileert zich als een restaurant met een huiskamersfeer. Dat wordt ook waar gemaakt, hoewel het dan wel een huiskamer is van een ouderwets grote familie.
Zeker een aanrader dus, maar wel even vooraf op de website kijken wat het menu is. Voor het geval er spruitjes op het menu staan en je die echt niet lust…
Je vond Vegetarisch eethuis Voorheen Slagerij de Jong aan de Van ‘t Santstraat 86 in Nijmegen.