Kaart wordt geladen...

Adres
Oranjesingel 42, Nijmegen

Wally's Groente pop-up !

Uit de nieuwsbrief Grruunn van september 2018 Dit keer bij Wally Groente Pop-Up. Lees hier het interview: Interview: DE GROENTE ‘POPT-UP’
Ondanks de droogte van de afgelopen zomer was er een plek waar de groenten zomaar op-pupten. In het filmhuis, het oude O42, was er plotseling een pop-up restaurant waar de groente centraal staat. Met de naam Wally Groente Pop-Up. Dat komt zo: restaurant De Nieuwe Winkel verhuist naar het Weeshuis op de Hessenberg. Omdat men daar pas Later dit jaar in kan en het oude pand nu al verlaten is, viel er een gat. Dat gat  is opgevuld met het pop-up restaurant in het filmhuis.
Chef-kok Emile van De Nieuwe Winkel staat bekend om de creatieve gerechten met groenten en de uitdaging was die te vertalen naar een fast food menu. Op dat gebied is Wally natuurlijk een expert. En aangezien men daarmee goede contacten heeft lag die samenwerking voor de hand. Het filmhuis O42 biedt tot slot de locatie. Tezamen levert het gerechten op als de Groningse Krombekkenburger of een döner van knolselderij. En dat allemaal voor prijzen die je bij een fastfood restaurant verwacht.
Met als uitgangspunt groenten is het restaurant volledig gericht op de vegetariër, maar ook de veganisten hebben hier een aantal keuzemogelijkheden. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor mensen met een speciaal dieet, al is niet helemaal te voorkomen dat gerechten sporen van gluten kunnen bevatten. Bij het kiezen van de ingrediënten staat smaak centraal en daardoor kom je dan toch geregeld uit bij biologische producten. Honderd procent is het uitgangspunt echter niet. De ontwikkeling gaat ondertussen gewoon door, dus er zouden nog best nieuwe gerechten op het menu kunnen komen.
Gevraagd naar zijn eigen voorkeur noemt Emile meteen de vegetarische döner, maar ook de gerookte en gemarineerde wortel is een favoriet. Bij deze groentegerechten gaat het volgens Emile om een juiste combinatie van structuur en smaakintensiteit, die ook zonder vlees het gevoel geven van een volwaardige maaltijd.

NB: sinds juni 2019 is de popup gesloten. (bron)

https://www.restaurantwally.nl/