Kaart wordt geladen...

Adres
De Ruyterstraat 26, Nijmegen

Eetcafé Wij ook !

Uit de nieuwsbrief van mei 2016. Let op: overstekende obers! Aan de De Ruyterstraat in Bottendaal liggen de etablissementen We Gaan Beginnen en Wij Ook tegenover elkaar. De een op 26 en de ander op 23. De namen zijn geen toeval, want beiden hebben dezelfde eigenaars. We Gaan Beginnen is de kroeg, terwijl Wij Ook het eetcafé is. Maar het loopt weleens wat door elkaar en het is dan ook goed mogelijk dat je hier een ober met een vers klaargemaakt gerecht de straat ziet oversteken.
Remon heeft inmiddels 25 jaar ervaring in de horeca. Ooit begonnen als kok, heeft hij zo ongeveer overal gewerkt. Van kroeg tot chic restaurant en hotel.
In Wij Gaan Beginnen strikte hij Sylvia en samen zijn ze verantwoordelijk voor Wij Ook. Ik praat vanmiddag voornamelijk met Sylvia, maar Remon sluit van tijd tot tijd aan.
Sylvia is de drijvende kracht achter de vegetarische gerechten. Van haar is het idee dat vegetariërs steeds 2 gerechten mogen kiezen uit een lijst van vier: lasagne, aubergine, quiche en champignons. Aangezien twee keer hetzelfde kiezen ook mag levert dat 10 keuzemogelijkheden op. En dat spreekt niet alleen de principiële vegetariër aan. Een beeld dat we ook al bij andere restaurants aantroffen. Om het helemaal compleet te krijgen moet er in de toekomst nog een vegetarisch dagmenu bij komen. En er wordt van tijd tot tijd op locatie gekookt en ook daar hebben de vegetarische gerechten een flink aandeel.
Sylvia zelf eet regelmatig vegetarisch. Of eigenlijk vooral onregelmatig. Soms meerdere dagen aaneen geen vlees maar het kan ook zo zijn dat er wel een aantal dagen achter elkaar vlees op tafel komt. Ook vanwege haar eigen gezondheid wordt er soms voor vlees gekozen, hoewel ze weet dat het goed mogelijk is gezond te leven zonder vlees. Maar zoals bij wel meer mensen ontbreekt het haar aan de tijd om het allemaal goed uit te zoeken. (Vegetarische Donderdag kan haar zeker verder op weg kan helpen!)
Zonder de details te kennen is er bij beiden het besef dat (veel) vlees eten niet goed is voor het milieu. En met een vegetarische dochter – omdat het zo zielig is voor dieren – wordt zeker Sylvia er ook thuis mee geconfronteerd.
Gastvrijheid staat bij Remon en Sylvia hoog in het vaandel. Dat betekent dat er bij hen in overleg veel mogelijk is. Dat geldt niet alleen voor het rekening houden met diëten, maar ook voor veganisten. Mocht je als veganist in Wij Ook verzeild raken, geef je wensen aan en de kans is groot dat ook jij aan lekkere maaltijd wordt geholpen!
Je kan het samen met Vegetarische Donderdag Nijmegen komen ervaren op donderdag 28 april, vanaf 18 uur. Je bent welkom! Eetcafé wij ook 


Verslag: Op donderdag 28 april schoven maar liefst 10 mensen aan om vegetarisch te eten bij eetcafé Wij ook aan de De Ruyterstraat in hartje Bottendaal. De groep groeit dus en dat beidt perspectief voor de toekomst!
Bijvoorbeeld om eens een restaurant te bezoeken dat (te) weinig aandacht besteedt aan vegetarische gerechten. Uiteraard onder de voorwaarde dat ze voor ons een vegetarisch gerecht bereiden.
Terug naar Wij ook. Ze hanteren daar een leuk principe. Op het menu staan vier ‘halve’ vegetarische gerechten. Om toch een volledige maaltijd te krijgen, mag je er dus twee kiezen. Dat alles uiteraard voor de prijs van één gerecht. Alles bij elkaar zijn er dus 10 keuzemogelijkheden!
De serveerster gaf aan dat je er ook nog ‘wat’ groente bij krijgt. Waarmee ze zichzelf toch wel enigszins tekort deed, want je krijgt zowel warme als koude groente bij het gerecht. Echt een stuk beter dan het standaard schepje rauwkost dat je bij veel andere gelegenheden krijgt. De frites die je er ook nog bij krijgt zorgt ervoor dat je helemaal niets tekort komt.