[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version="3.0.101" use_home_text="off" /]
Dierenwelzijn
Er zijn veel lekkere alternatieven voor dierlijke producten, die voedzaam zijn en voldoende plantaardige eiwitten bevatten. Door daar vaker voor te kiezen verminder je dierenleed. Dieren die worden gebruikt voor de productie van vlees, vis, zuivel en eieren worden allemaal op jonge leeftijd geslacht. In dat onnatuurlijk korte leven hebben ze beperkte bewegingsvrijheid, worden vaak hun horens of snavels gekapt en zijn de omstandigheden waarin ze leven onnatuurlijk. Voor de productie van melk en ei zijn de mannetjes overbodig en worden deze kort na geboorte geslacht of versnipperd. Daarnaast zien we in het nieuws ook regelmatig berichten over stalbranden en misstanden in slachthuizen. Naast de dieren die direct voor productie worden gebruikt zijn er ook veel gevolgen voor andere dieren. Bij de visserij is er veel bijvangst van wilde vissen, waardoor de visstand nog meer verslechtert. Landbouwgrond voor veevoer gaat ten koste van de habitat van wilde dieren en daarmee de biodiversiteit.
“Dieren eten” van Jonathan Saffran Foer
“Compassion in World Farming” heeft er een mooie (Nederlandstalige) documentaire over op YouTube gezet.