[et_pb_dmb_breadcrumbs _builder_version="3.0.101" use_home_text="off" /]

Is plantaardig eten wel lekker? Een belangrijke reden voor mensen om zich te voeden met dierlijke producten is omdat men het lekker vindt, terwijlplantaardig wordt geassocieerd met alternatief en niet lekker. Of mensen kennen de vegetarische burgers van jaren geleden en baseren hun mening daarop. Maar de ontwikkelingen gaan snel en er komen steeds meer vlees- en visvervangers met steeds andere basisbestanddelen. Soja is de meest bekende, maar inmiddels kan ook gekozen worden voor lupines, zuivel, zeewier, schimmels en insecten.

Het is overigens de vraag of je het stuk vlees of vis  persé moet vervangen door iets dat er op lijkt. Peulvruchten en noten zijn ook uitstekende vervangers maar zien er heel anders uit. En bieden daarom ook heel andere mogelijkheden in gerechten. Met al die verschillende producten moet er toch iets smakelijks tussen zitten zou je zeggen. En net als bij dierlijke producten wordt de smaak natuurlijk voor een belangrijk deel bepaald door de gebruikte kruiden.
serveimage (3)

Met peulvruchten kun je heel lekkere gerechten maken, zoals een broccoli peulvruchten salade (zie foto). Kijk eens op onze instagrampagina voor inspiratie of ga eens mee vegetarisch of vegan uit eten tijdens ons maandelijkse etentje in Nijmegen.

Share This